Figo Hondenhulp

Op haar veertiende kreeg Nienke Lammers haar eerste hond. Niet de grote herder die ze eigenlijk wilde, maar Boomer Bowy. Klein, makkelijk in de omgang en ideaal om mee te trainen. Zo is haar liefde voor het werken met honden begonnen. 


Tekst: Wim Aalderink  |   Foto: Nienke Lammers

Inmiddels is Nienke twee keer zo oud en is haar huidige hond, Franse Herder Figo, meer dan twee keer zo groot als Bowy. Naar hem is haar hondenschool vernoemd. Sterker nog, hij gaat soms zelfs mee naar gedragstraining voor andere honden!

Nienke werkt al vanaf haar jeugd met honden. Eerst in de hondenopvang waar ze asielhonden trainde, en later als assistent hondentrainer. Op het AOC in Doetinchem volgde ze de vierjarige opleiding diermanagement, aangevuld met een eenjarige avondopleiding gedragskunde.

Wolvenopvang
Om het roedelgedrag van honden te begrijpen en herkennen, heeft ze twee maanden stage gelopen bij een wolvenopvang in België. Wat ze daar vooral heeft geleerd, is dat “een roedelleider rustig, moedig, doortastend, maar niet gewelddadig is.” En dat is het gedrag dat een hond van zijn eigenaar nodig heeft om een betrouwbaar en plezierig maatje te zijn. “Uw gedrag is zijn gedrag!”

Door te werken met kleine groepen van maximaal vier honden en hun baasje, is Nienke in staat om optimaal resultaat te bereiken. Ook biedt Nienke één-op-één-consulten aan. 

www.figohondenhulp.nl 

Bekijk andere artikelen

arrow_upward