Geert Beijers zet volleybal met het WK 2022 in de Achterhoekse spotlights

Op 23 september 2022 gaat het grootste volleybalevenement van Nederland van start: het WK Volleybal voor vrouwen. Het WK, waar 23 landen aan meedoen, wordt georganiseerd door Nederland en Polen samen. Met Arnhem (alle poulewedstrijden en finales), Rotterdam (twee kwartfinales) en Apeldoorn (een halve finale) als speelsteden, mag Gelderland zich met recht het hart van dit WK noemen. In die organisatie blaast de Achterhoek haar partijtje mee als gastheer van vier buitenlandse teams. Winterswijker Geert Beijers is hier nauw bij betrokken.


Tekst: Wim Aalderink    |   Foto: Franz te Loo

Geert is een geboren en getogen Winterswijker, opgeleid als bedrijfskundige en sinds 1994 - samen met zijn vrouw Ineke - zelfstandig ondernemer. Daarnaast is hij vrijwel zijn hele leven actief geweest als sporter en als bestuurder van sportverenigingen. Op zijn achtste begon hij bij WVC en op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar het volleybal, sindsdien zijn grote passie. Van 1980 tot 1999 was Geert bestuurlijk actief bij volleybalvereniging Wivoc, van 1999 tot 2006 was hij dat bij voetbalvereniging WVC, en van 2006 tot 2014 was hij bestuurslid van de Hippische Vereniging Winterswijk. In 2014 werd hij voorzitter van Skopein Wivoc, een functie die hij onlangs pas heeft neergelegd om zich te kunnen concentreren op het beachvolleybal in Winterswijk.

Volleybal Masterplan
De acht Achterhoekse gemeenten werken al jaren samen in ‘Achterhoek in Beweging’ en vanuit dat samenwerkingsverband is het ‘Volleybal Masterplan’ opgesteld. Met het WK als katalysator is er een meerjarenplan opgezet, waaraan Geert zich de komende twee jaar heeft verbonden. Dit betekent dat hij zich, nadat zijn taak als begeleider van één van de deelnemende WK-teams erop zit, actief blijft inzetten om de negatieve trend in ledenaantallen om te buigen. “De lol van een teamsport verdient alle aandacht”, volgens Geert.

Toekomstbestendig
Allereerst worden de activiteiten rondom het WK, zoals straattoernooien, clinics op scholen en bedrijventoernooien, gebruikt om dit te bereiken. De clubs Rabobank Orion uit Doetinchem en Skopein Wivoc uit Winterswijk zijn, met hulp van ‘Achterhoek in Beweging’ en de landelijke bond Nevobo, Superclub. Zij hebben gezamenlijk één of twee professionals ter beschikking die hun club, maar ook de andere 58 Achterhoekse volleybalverenigingen, actief ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van het masterplan. Dit met als doel om alle clubs, en daarmee het volleyballandschap in de Achterhoek, toekomstbestendig te maken. Zowel in de zaal als op het zand.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward