Heerlijk wijn - De prijsknaller legt gevaren bloot

Het is natuurlijk leuk voor je portemonnee als je voor je fles wijn maar 3,50 euro hoeft af te rekenen bij de kassa. Maar achter die kleine prijs zitten grote gevolgen. Volgens het KRO-NCRV programma De prijsknaller blijkt: wie goedkope wijn wil drinken, laat iemand anders de prijs ervoor betalen. Wie goedkoop wijn wil produceren, heeft grote oogsten nodig. Daarom wordt in de wijngaarden in het groeiseizoen wekelijks met pesticiden gespoten. Maar die pesticiden hebben een enorm effect op zowel de druif als de mens. Zo zie je als gevolg hiervan bij medewerkers in de wijngaard veel kanker of zenuwaandoeningen zoals Parkinson. 

Hoofdpijn
Ongelofelijk dat het gebruik van pesticiden nog mag. Maar ja, de consument vraagt om goedkope wijnen en dit is de enige manier om zoiets te produceren. De producent zegt: “Ik doe niets wat verboden is.” Maar wil jij die wijn nog drinken? Hoe is het met je hoofdpijn de volgende morgen? Ik raad je aan om de uitzending van 18 februari een keer terug te kijken. Dan ben ook jij onder de indruk. Je kunt geen wijn maken voor 3,50 euro per fles zonder er rotzooi in te stoppen.

Ik heb een proefpakket Goed voor je samengesteld. Zes goede flessen rode wijn uit vier Europese landen met 6 euro korting. Ga naar www.wijnthuisbestellen.nl en gebruik kortingscode Genietookin2022 voor gratis bezorging. Ik wens iedereen veel wijnplezier!

Bekijk andere artikelen

arrow_upward