Kennismaken met… De medewerkers van de SKB-buitenpolikliniek in Eibergen

Kim, Ina, Marieke en Melanie zijn de vaste gezichten van de buitenpolikliniek van het SKB in Eibergen. Al sinds de opening in juni 2018 staan zij dagelijks klaar voor de patiënten uit Eibergen en omgeving. Samen vertellen de dames over hun werk en wat dit zo leuk maakt. “We zijn een soort mini-ziekenhuis.” 


Tekst: Wim Aalderink in samenwerking met het SKB        Foto: PR SKB

De buitenpolikliniek bevindt zich op de begane grond van het Hageman Medisch Centrum (HMC) in Eibergen. Patiënten kunnen er terecht voor de spreekuren van veertien verschillende specialismen. Daarnaast worden er röntgenfoto’s, longfunctieonderzoeken, hartecho’s en hartfilmpjes gemaakt. Ook worden er poliklinische ingrepen verricht zoals ooglidcorrecties, en kunnen mensen er bloedprikken. “We ondersteunen alle specialismen, van Dermatologie, Plastische Chirurgie en Gynaecologie tot Keel-, Neus- en Oorheelkunde. Dat maakt ons werk heel afwisselend en leuk”, vertellen de dames.

Ze regelen daarbij alles zelf. Van de wasserij tot het bestellen van medicijnen, het in elkaar zetten van een gynaecologische stoel of het schoonmaken van de koffieautomaat. Verder zitten ze vaak bij de spreekuren van de verschillende specialismen en helpen ze bij het uitvoeren van medische ingrepen. “Veel patiënten die hier komen, noemen ons een mini-ziekenhuis.”

Gemoedelijke sfeer
De buitenpolikliniek heeft zes spreekkamers, een poliklinische behandelkamer en een röntgenkamer. “Ondanks de medische reden waarvoor patiënten hier komen, geven ze vaak aan dat het minder ‘ziekenhuisachtig’ voelt door de kleinschaligheid en de gemoedelijke sfeer.”

Het team doet er ook alles aan om patiënten op hun gemak te stellen. “Dat kunnen we doordat het hier lang niet zo groot is als in een algemeen ziekenhuis. Wij hebben bijvoorbeeld maar één wachtkamer en onze balie staat als het ware in de wachtkamer. Hierdoor hebben we veel contact met patiënten en kunnen we ze makkelijk een kop koffie aanbieden.” 

Korte lijntjes
Niet alleen met patiënten is er veel contact, maar ook met de collega’s in Winterswijk en de partners in het HMC. “In het HMC zijn onder andere ook de BENU Apotheek en twee huisartsen gevestigd. Zo kunnen we snel afstemmen en overgaan tot actie. En als we iets willen overleggen met een van de poli’s in Winterswijk, kunnen we altijd bellen of mailen. Door deze korte lijntjes kunnen we goed samenwerken met iedereen. Dat is fijn voor ons, maar ook voor onze patiënten.”

Meer informatie over de buitenpolikliniek in Eibergen? Kijk op www.skbwinterswijk.nl/eibergen

Bekijk andere artikelen

arrow_upward