OVT Winterswijk 'Wij doen wat we zeggen’

“Je moet óf heel groot zijn, óf je moet bijzonder zijn. Heel groot zijn we niet, bijzonder zeker wel! Onze chauffeurs zijn het verlengstuk van onze klanten. Zij zijn het visitekaartje en denken actief mee.” Chris Olijslager van OVT Winterswijk onderscheidt zich al jaren op zijn eigen, nuchtere Achterhoekse wijze.


Tekst: Alain Schepers   |   Foto: Franz te Loo

Het is keihard werken in de transportsector. Al jaren is de concurrentie moordend. Corona zorgde voor veel extra uitdagingen en net nu dat achter de rug lijkt, gaan de brandstofprijzen door het dak. “Ook het tekort aan chips speelt een rol. We hebben nieuwe vrachtwagens besteld, die al vorig najaar geleverd hadden moeten zijn. We wachten daar nog steeds op.”

Goede chauffeurs
Personeelstekort heeft OVT Winterswijk niet. “We investeren veel in onze chauffeurs. Wij zien onze chauffeurs als het verlengstuk van onze klanten. Die verwachten dat wij de goederen altijd netjes en op tijd afleveren en flexibel zijn. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is in onze sector beslist niet zo. Onze chauffeurs spreken de taal van de klant en staan voor kwalitatief goede dienstverlening. Onze mensen maken het verschil en worden daarbij ondersteund door een modern wagenpark.”

Containers
Chris Olijslager begon in 2007 met één vrachtwagen en zes containers onder de naam OCV - Olijslager Container Verhuur. “Dat was toentertijd al heel wat. Sindsdien heb ik heel wat meegemaakt.” Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 136 containers en heeft Olijslager inmiddels 10 vrachtwagens op de weg. “Containerverhuur is nog altijd een belangrijk onderdeel van OVT Winterswijk. We leveren containers voor sloop- en bouwafval. We hebben een ruim aanbod afvalcontainers met verschillende afmetingen en eigenschappen. Daarnaast leveren we bijvoorbeeld zand, teelaarde en gebroken puin voor zowel de particuliere als de zakelijke sector.”

Speciaal transport
Op het gebied van full-service transport en ook volumetransport is OVT Winterswijk uitgegroeid tot een bekende naam in de Achterhoek en ver daarbuiten. “Met ons wagenpark, inclusief meeneemheftrucks, verzorgen wij verschillende soorten transport, van stukgoed tot planten tot volumetransport. Daarnaast zijn we specialist in het vervoer van zware machines, zoals shovels en kranen, evenals in lengtemateriaal en breedtetransport.” Bij alles wat ze doen staat de Achterhoekse nuchterheid centraal. "Geen loze praatjes; wij doen wat we zeggen", aldus Olijslager, die hecht aan een goede band met zijn opdrachtgevers.

OVT Winterswijk is gevestigd aan de Rondweg-Zuid in Winterswijk, tel. 06-10003314, ovt-winterswijk.nl.

Bekijk andere artikelen

arrow_upward