Signify-pand wordt thuisbasis van Chiel Meekes Handelsonderneming

Tientallen pallets met speelgoed, tienduizend dekbedden, honderdduizend decoratieve kaarsenstandaards. Het is een fractie van de partijen in de hallen van Chiel Meekes Handelsonderneming. Tijdens het interview koopt de 33-jarige Chiel tussen neus en lippen door vier zeecontainers met rieten mandjes. “Aan handel geen gebrek.”


Tekst & Foto: Alain Schepers

De Achterhoekse ondernemer is de nieuwe eigenaar van het Signify-pand aan de Rondweg-Zuid in Winterswijk. Het enorme pand wordt de nieuwe hoofdvestiging. “Onze huidige locatie aan de Kiefteweg in Eibergen wordt opslagruimte. Wij doen in partijgoederen en dan heb je nu eenmaal veel ruimte nodig.”

Het is vijftien jaar geleden dat Chiel zijn bedrijf startte. Studeren was niks voor hem. Handel is zijn passie. “Ik begon met zelfgemaakte vogelhuisjes en spiegels”, vertelt hij over zijn eerste stappen op het ondernemerspad. 

Cijfers door het dak
Jaar op jaar gaan de omzetcijfers door het dak. In Eibergen heeft de handelsonderneming de grens bereikt. “We wilden nieuw bouwen in Groenlo, maar de koop van het Signify-pand in Winterswijk was een betere optie.” 

De handel komt in grote partijen binnen en verlaat ook weer in grote partijen het pand. “Het is eigenlijk een sport of spelletje. Je probeert spullen zo goedkoop mogelijk in te kopen en met een winst te verkopen. Het is eerlijke handel, die we kunnen inkopen en verkopen omdat we in de loop van de jaren een groot netwerk hebben opgebouwd. We zijn actief over de hele wereld.” Chiel wijst naar een partij dozen. “Deze partij staat bijvoorbeeld klaar voor Australië. Maar we leveren ook aan vrijwel alle landen in Europa, aan Canada, Amerika en aan Afrikaanse landen als Mali, Ivoorkust en Marokko.”

Netjes en geordend
Alles in het bedrijf ziet er netjes en geordend uit. Opvallend voor de enorme hoeveelheid goederen. Voorraadbeheer is de verantwoordelijkheid van mede-eigenaar Jesse Giesen. “Als je niet weet wat je in huis hebt, kun je het moeilijk verkopen. We weten precies wat er in en uit gaat. Als je dat overzicht niet hebt, kun je niet groeien.” 

Dit voorjaar neemt de handelsonderneming het pand in Winterswijk in gebruik. “We gaan eerst verbouwen en een showroom inrichten. Ook de kantoren verhuizen we van Eibergen naar Winterswijk. Tegen de tijd dat alles operationeel is, laten we het zeker weten”, aldus Chiel, direct weer met zijn mobiel in de aanslag. “De handel gaat altijd door!”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward