Transportbedrijf HSF overgenomen door het Deense DFDS

Transportbedrijf HSF in Winterswijk is in september 2021 overgenomen door het Deense DFDS. Door deze overname creëert het bedrijf volgens Herbert Vaartjes een stabiele basis voor verdere uitbreiding en groei. Zonder dat de Achterhoekse mentaliteit daarbij verloren gaat.


Tekst: Wendy Venhorst        Foto: DFDS

Of je nu in de omgeving van Winterswijk rijdt of ergens op vakantie bent in Zuid-Europa; overal kom je de vrachtwagens van HSF tegen. Het zal dan ook weinig mensen zijn ontgaan dat de ‘vertrouwde‘ HSF-vrachtwagens sinds kort de naam en het logo van DFDS dragen. Dit Deense transportbedrijf is actief in het vervoer over land en zee en heeft 8.000 medewerkers. “Daarmee zijn we deel geworden van een grote internationale speler”, vertelt communicatiespecialist Herbert Vaartjes. En dat is volgens hem meteen ook de belangrijkste reden voor de overname. “Als je iets wil voorstellen in de transportwereld, moet je blijven groeien!”

Enorme groei
De HSF Logistics Group is al vier generaties een familiebedrijf en gespecialiseerd in koel- en vriestransport binnen Europa. Door verschillende fusies met vooral Scandinavische bedrijven, heeft HSF de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Daar komt nu de overname door DFDS bij. “Ik heb al vier naamwisselingen meegemaakt”, illustreert Herbert de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Maar wat levert deze laatste overname concreet op? Volgens Herbert is het een groot voordeel dat de goederen nu ook met eigen schepen naar Engeland kunnen worden vervoerd. “Daarnaast hebben we nu meer auto’s en meer distributiecentra, waardoor we een groter bereik hebben.”

HSF is op haar beurt ook aantrekkelijk voor DFDS, omdat het Deense bedrijf haar klanten graag een compleet pakket diensten wil aanbieden. “Wij zijn gespecialiseerd in (hangend) koeltransport en hebben een groot distributiecentrum waar producten bewaard en omgepakt worden. Ook verkopen, verhuren en reinigen we emballage. Daarmee kunnen we de klant zoveel mogelijk ontzorgen.”

Unieke karakter
Ondanks al deze ontwikkelingen is er volgens Herbert niet veel veranderd op de werkvloer. Ook is er niemand ontslagen of tegen z’n zin verplaatst binnen de organisatie. “Wel zijn we internationaler geworden en moeten we soms nog wennen aan de Engelse titels van functies. Maar we doen nog steeds waar we goed in zijn.”

Herbert is dan ook niet bang dat ze het unieke karakter van het Winterswijkse bedrijf kwijtraken. “Zolang mensen als Frank Kremer (directeur) en Dennis Nijmeijer (financieel directeur) nog met zoveel inzet en passie aan het roer staan, ben ik daar niet bang voor. Misschien worden we nog wel beter doordat we kennismaken met nog meer aspecten van de transportwereld. Ook de gemoedelijkheid en Achterhoekse mentaliteit zullen blijven bestaan. Je kunt hier gewoon plat blijven praten!”

Bekijk andere artikelen

arrow_upward