Wenninkhof Biodiversiteit in een klimaatvriendelijke tuin

De grootste drijfveer van vader Jan en dochter Diana Bent is en blijft het ‘tuingelukkig maken’ van hun klanten. En dan gaat het vandaag de dag niet alleen om een mooie en - indien gewenst - onderhoudsvriendelijke tuin, maar ook om een tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit en voorbereid is op ons veranderende klimaat. “Uw tuin als natuurlijk evenwicht, het kan”, zeggen ze bij Wenninkhof.


Tekst: Wim Aalderink   |   Foto: Josef Bieker

Het aanleggen van een klimaatadaptieve tuin vraagt om het op een doordachte manier omgaan met hemelwater. Droge en natte periodes wisselen elkaar steeds vaker en steeds extremer af. Dat vraagt om goede afwatering in tijden van overvloedige regenval, in combinatie met wateropslag als buffer voor droge periodes. Een regenton of wateropslagtank, maar ook het iets lager aanleggen van borders waardoor een soort wadi ontstaat, zijn mogelijke oplossingen die ook nog eens decoratief zijn. 

Biodiversiteit
Hoewel Wenninkhof al jaren rekening houdt met biodiversiteit in het ontwerp en de aanleg van tuinen, speelt dit onderwerp een steeds grotere rol. Niet alleen vanuit tuinspecialist Wenninkhof, maar zeker ook vanuit de klant. Door ervoor te zorgen dat er over een zo lang mogelijke periode vaste planten, bomen en struiken bloeien, is er ook over een veel langere periode voedsel beschikbaar voor bijen, insecten en vogels. Een echte win-win-situatie dus!

www.wenninkhof.nl

Bekijk andere artikelen

arrow_upward